فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 23، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدایار عشوندی، سعید عبدی، آرزو کرمپوریان*، عباس مقیم بیگی، شهرام همایونفر صفحات 66-73
    هدف
    با توجه به تاثیر ماساژ پا بر خواب بیماران، این پژوهش به منظور بررسی اثر ماساژ پا بر کیفیت خواب بیماران قلبی انجام شده است.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 60 بیمار به صورت تصادفی به دو گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. در گروه آزمون، ماساژ پا دو شب متوالی انجام شد و گروه کنترل تحت مراقبت معمول بودند. با پرسشنامه SMSHQ کیفیت خواب سنجیده شد. از آزمون های آماری کای دو، Tمستقل و T زوجی و نرم افزار SPSS برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات کیفیت خواب قبل و بعد از ماساژ پا در گروه آزمون تفاوت آماری وجود داشت(P=0/002). اما بین میانگین نمرات کیفیت خواب قبل و بعد دریافت مراقبت های معمول در گروه کنترل تفاوت آماری وجود نداشت (P=0/964). بین میانگین نمرات کیفیت خواب دو گروه آزمون و کنترل قبل از ماساژ پا تفاوت معنی داری وجود نداشت (P =0/64)، اما پس از انجام مداخله تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (P =0/01).
    نتیجه گیری
    ماساژ پا سبب بهبود خواب بیماران قلبی می شود و با توجه به هزینه کم و سهولت انجام، این روش برای بهبود خواب این بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ماساژ پا، خواب، بیماری ایسکمی قلبی
  • علی محمدپور، بتول محمدیان*، مهدی بصیری مقدم، محمود رضا نعمت اللهی صفحات 74-83
    اهداف
    سندرم کرونری حاد در بین بیماری های قلبی از شیوع بالایی برخوردار است. جهت تسکین علایم در این بیماران از اقدامات درمانی دارویی و غیر دارویی مختلفی استفاده می شود. گرمادرمانی موضعی قفسه سینه یکی از روش های غیر دارویی پیشنهادی می باشد. هدف این پژوهش تعیین تاثیر گرمادرمانی موضعی بر شاخص های فیزیولوژیک مبتلایان به سندرم کرونری حاد بود.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی شاهد دار دو سو کور که در سال 1392 به مدت 6 ماه در بخش مراقبت قلب بیمارستان 22 بهمن شهرستان گناباد انجام شد، 66 بیمار با تشخیص سندرم کرونری حاد بطور تصادفی به دو گروه پلاسبو و آزمون تقسیم شدند. در گروه آزمون گرمادرمانی موضعی با درجه حرارت 50 و در گروه پلاسبو با 37 درجه سانتیگراد در قسمت قدامی قفسه سینه به مدت 23 دقیقه 4 بار انجام شد. قبل و بعد از مداخله فشار خون، ضربان قلب، تنفس و درصد اشباع اکسیژن ثبت شد. ابزار گردآوری داده ها فرم ثبت اطلاعات جمعیت شناختی و فرم ثبت شاخص های فیزیولوژیک بود. داده های مطالعه با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی و توسط نرم افزار SPSS 16تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و ضربان قلب بیماران در دو گروه قبل و بعد از مداخله اختلاف معناداری نداشت ولی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله به طور معناداری کاهش یافت (05/0>p). تعداد تنفس و درصد اشباع اکسیژن قبل از مداخله در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت، اما پس از مداخله در گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله و در مقایسه با گروه پلاسبو تعداد تنفس کاهش معنادار داشت و درصد اشباع اکسیژن از افزایش معناداری برخوردار بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشاندهنده تاثیر مثبت گرمادرمانی موضعی بر بهبود شاخص های فیزیولوژیک بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد می باشد.
    کلیدواژگان: گرمادرمانی موضعی، سندرم کرونری حاد، شاخص های فیزیولوژیک، کارآزمایی بالینی
  • آقا بیژن صبور، خانم زیبا محمدی*، حمیدرضا عمرانی، منصور رضایی صفحات 84-91
    هدف
    همودیالیز یکی از درمان های اصلی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه می باشد. اگر همودیالیز انجام شده از کفایت لازم برخوردار نباشد، میزان مرگ و میر بیماران افزایش می یابد. یکی از اقدامات مهم در این زمینه جلوگیری از تشکیل لخته می باشد که به وسیله ی روش تجویز مناسب ضدانعقاد(هپارین) میسر می گردد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر هپارینه کردن ست همودیالیز بر میزان کفایت دیالیز در بیماران همودیالیزی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه نیمه تجربی، 176 بیمار همودیالیزی مراجعه کننده به مراکز دیالیز دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به روش نمونه گیری در دسترس تحت دو روش ضدانعقادسازی با هپارین(انفوزیون مداوم و بلوس متناوب) قرار گرفتند. برای ارزیابی کفایت دیالیز از معیار URR و KT/V استفاده گردید. مطالعه به صورت مقایسه ای قبل و بعد انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعاتی شامل مشخصات فردی و زمینه ای و چک لیست انجام دیالیز بود. در پایان داده ها پس از جمع آوری با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقایسه ی کفایت دیالیز برحسب میانگین URR و KT/V در دو روش از لحاظ آماری دارای تفاوت معنی داری نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هر دو روش انفوزیون مداوم و بلوس متناوب تقریبا نقش یکسانی در کفایت دیالیز دارند.
    کلیدواژگان: کفایت دیالیز، بیمار همودیالیزی، هپارین، انفوزیون مداوم
  • زهرا سعیدی طاهری، مینو اسدزندی*، عباس عبادی صفحات 92-101
    هدف
    کاهش کیفیت خواب، از مشکلات شایع بیماران قلبی است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اجرای مراقبت معنوی مبتنی بر مدل قلب سلیم که برخاسته از معنویت دینی و اسلام است بر کیفیت خواب بیماران عروق کرونری بستری در بخش مراقبت ویژه انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی شاهددار، 60 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر با روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد توزیع و مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبرگ، کیفیت خواب بیماران در روز اول پس از بستری اندازه گیری شد. در گروه آزمون، برنامه مراقبت معنوی از اولین روز بعد از بستری تا زمان ترخیص اجرا شد. پس از دو ماه، کیفیت خواب نمونه ها از طریق تماس تلفنی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نمره کل کیفیت خواب بعد از مداخله در گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله کاهش معنی داری داشت (001/0p=). نمره کل کیفیت خواب گروه آزمون هم بعد از مداخله در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری پیدا کرد (001/0p=).
    نتیجه گیری
    از مراقبت معنوی مبتنی بر مدل قلب سلیم می توان به عنوان روشی بدون عارضه در بهبود کیفیت خواب بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلبی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مراقبت معنوی، مدل قلب سلیم، بیماری عروق کرونر، خواب
  • اعظم شریفی، علیرضا خاتونی*، منصور رضایی صفحات 102-109
    اهداف
    هدف این مطالعه تعیین ارتباط میان درجه حرارت مرکزی بدن با تغییرات فشار کاف لوله تراشه بود.
    روش ها
    در این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی 259 بیمار اینتوبه به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. فشار کاف لوله تراشه و درجه حرارت مرکزی بدن در دو نوبت و به فاصله زمانی 6 ساعت، اندازه گیری گردیدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در 65% از بیماران، فشار کاف در اولین نوبت اندازه گیری خارج از محدوده استاندارد بود که بعد از اصلاح، در نوبت دوم به 20% کاهش یافت. بین میانگین میزان درجه حرارت مرکزی بدن، قبل و بعد از اصلاح فشارکاف، اختلاف آماری معنی داری یافت شد. بین میزان تغییرات فشار کاف لوله تراشه قبل و بعد از اصلاح فشار کاف، با تغییرات درجه حرارت مرکزی بدن ارتباط آماری معناداری یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بین تغییرات درجه حرارت مرکزی بدن با تغییرات فشار کاف، رابطه ای وجود ندارد. با این وجود ضمن توصیه به پایش فشار کاف و نیز درجه حرارت بیماران، انجام بررسی بیشتر پیشنهاد میشود.
    کلیدواژگان: لوله تراشه، فشار کاف، درجه حرارت مرکزی بدن، بخش مراقبتهای ویژه، پرستار
  • ابوذر سوری لکی، فرزانه ذیقیمت*، عباس عبادی، فاطمه رحمتی صفحات 110-115
    اهداف
    عفونت های بیمارستانی یکی از مهمترین مشکلات مراکز بهداشتی و بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد. تدوین دستورالعمل های پیشگیری از عفونت های بیمارستانی با رویکرد مبتنی بر شواهد می تواند تاثیر بسزایی در کاهش این عفونت ها داشته باشد، لذا این مطالعه با هدف طراحی و اعتبار بخشی دستورالعمل های پیشگیری از عفونت های بیمارستانی با رویکرد مبتنی بر شواهد در بخش مراقبت-های ویژه انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه تکاملی بود که در سال 1392 در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. کیفیت 32 دستورالعمل موجود با چک لیست روا و پایا بررسی شد. سپس دستورالعمل های جدید در زمینه پیشگیری از عفونت های بیمارستانی با رویکرد مبتنی بر شواهد و بر اساس مدل استتلر طراحی گردید. کیفیت دستورالعمل های طراحی شده با همان چک لیست بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزارSPSS17 انجام شد.
    یافته ها
    تعداد دستورالعمل های موجود 32 مورد بود که کیفیت آنها 37/84%در حد ضعیف و 63/15% در حد متوسط بود. تعداد 18 دستورالعمل پیشگیری از عفونت های بیمارستانی طراحی شد که کیفیت 100% دستورالعمل های طراحی شده در حد خوب بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی و با توجه به اینکه دستورالعمل های موجود در این زمینه از کیفیت خوبی برخوردار نیستند،دستورالعمل های مبتنی بر شواهد می تواند باعث کاهش میزان ابتلای بیماران به این عفونت ها شوند
    کلیدواژگان: دستورالعمل ها مراقبتی، پرستاری مبتنی بر شواهد، عفونت های بیمارستانی، بخش مراقبت های ویژه
  • بهزاد تقی پور، سید حمید شریف نیا*، هدی کاوه، اسماعیل حیدرانلو، سمانه شهیدی فر، امیر امامی صفحات 116-123
    اهداف
    بیماری های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ و میر در بیماران دیابتی است بطوری که تفاوت علایم سکته حاد قلبی در مبتلایان به دیابت ممکن است بر تشخیص و زمان تصمیم گیری جهت درمان و در نتیجه پیامد بیماری تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تفاوت تظاهرات بالینی سکته قلبی در مبتلایان دیابتی و غیر دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی366بیمار بستری در بخش CCU با تشخیص سکته حاد قلبی مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای فرم اطلاعات دموگرافیک و چک لیست علایم استفاده شد و علایم سکته حاد قلبی به صورت مصاحبه با بیماران بررسی گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS16 و روش های آماری توصیفی و نسبت شانس(odd ratio) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که ابتلا به دیابت شانس علایم بالینی تنگی نفس، ضعف، خستگی، آروغ زدن، وزوز گوش، اضطراب و سکسکه را در بیماران با سکته حاد قلبی زیاد می کند. از طرفی ابتلا به دیابت بودن شانس درد مرتبط با سکته حاد قلبی در نواحی گردن، شانه چپ و بازوی چپ را زیاد می کند.
    نتیجه گیری
    علائم آتیپیک(atipic)، خصوصا در مبتلایان به دیابت، ممکن است موجب تاخیر در مراجعه بیماران و نیز تصمیم گیری برای تشخیص و درمان توسط تیم پزشکی گردد. لذا کارکنان بخش های ویژه و بیماران نیازمند اطلاعات بیشتر و تخصصی تری در زمینه شناخت علایم سکته حاد قلبی به خصوص با توجه به ابتلا به دیابت می باشند. کلید واژه ها: سکته قلبی، دیابت، تظاهرات بالینی
    کلیدواژگان: سکته قلبی، دیابت، تظاهرات بالینی
  • زهرا طاهری خرامه، مجیده هروی کریموی*، ناهید رژه، علی منتظری، ابراهیم حاجی زاده صفحات 124-131
    اهداف
    آنژین صدری با داشتن ماهیت مزمن و ناتوان کننده، علایم آنژین و عدم تحمل فعالیت بر کیفیت زندگی این بیماران تاثیر منفی می گذارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ابعاد مختلف کیفیت زندگی اختصاصی بیماران مبتلا به آنژین صدری و عوامل مرتبط با آن انجام گرفته است.
    روش ها
    در این مطالعه 200 بیمار مبتلا به آنژین صدری بستری یا سرپایی مراجعه کننده به دو مرکز آموزشی درمانی منتخب شهر قم در سال1391 به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس کیفیت زندگی آنژین سیاتل (SAQ) و پرسشنامه اطلاعات فردی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و تحلیل کواریانس انجام گرفت.
    یافته ها
    بیشترین و کمترین نمره کیفیت زندگی به ترتیب مربوط به بعد رضایت از درمان با میانگین و انحراف معیار32/17± 34/66 و ثبات آنژین با میانگین و انحراف معیار 02/24±92/38 بود. از بین متغیرهای مورد بررسی جنسیت، وضعیت تاهل و اشتغال، تعداد بستری، شدت آنژین و نوع درمان با ابعاد کیفیت زندگی ارتباط معنی داری داشتند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد کیفیت زندگی بیماران آنژین صدری در برخی ابعاد مطلوب نیست. تمرکز و توجه بیشتر در مراقبت های درمانی و پرستاری، جهت ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی این گروه از بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، آنژین صدری، عوامل مرتبط، ابزار اختصاصی آنژین سیاتل (SAQ)
|
  • Khodayar Oshvandi, Saed Abdi, Arezo Karampourian *, Abbas Moghimbaghi, Shahram Homayonfar Pages 66-73
    Aim
    Foot massage has is important to improve quality of sleep. The purpose of this study is determining the effect of foot massage on quality of sleep in ischemic heart disease patients.
    Methods
    in this clinical trial study 60 patients participated and randomly divided in the two groups: intervention (n = 30) and control (n = 30). In intervention group, foot massage was performed two nights. Quality of sleep was assessed by SMSHQ and analyzed by SPSS software and using statistics tests (chi-square, Test, Paired samples Test).
    Results
    Results showed significant differences (P=0.002) between before and after foot massage in quality of sleep in intervention group. But the quality of sleep between before and after the usual care in control group has no significant difference (P = 0.964). T-test showed no significant differences (P=0.64) between before foot massage in quality of sleep in intervention and control groups, But after the intervention there was significant difference (P = 0.01).
    Conclusion
    Foot massage improves sleep of patients with heart disease and due to the low cost and safe procedure, it recommended in these patients.
    Keywords: Foot massage, sleep, ischemic heart disease
  • Ali Mohammadpur, Batol Mohammadian *, Mahdi Basiri Moghadam, Mahmoud Reza Nematollahi Pages 74-83
    Aims
    Acute Coronary Syndrome (ACS) is a common cardiovascular disease. In patients with this disease, symptom management is performed both pharmacologically and non-pharmacologically. One of the non-pharmacologic symptom management interventions is chest local heat therapy. The aim of this study was to determine the effect of chest local heat therapy on physiologic parameters in patients with ACS.
    Methods
    We conducted this randomized double-blind placebo-controlled clinical trial in 2013—during six months in Cardiac Care Unit of 22 Bahman hospital in Gonabad, Iran. In this study, we randomly allocated 66 patients with ACS to two placebo and experimental groups. Patients in the experimental and control groups received chest local heat therapy by using a hot pack warmed to 50°C and 37°C respectively. Local heat therapy was administered for four 23-minute sessions in the anterior part of the chest. The levels of patients’ heart rate, respiratory rate, arterial blood pressure and blood oxygen saturation were measured both before and after the intervention. Data collection tools consisted of a demographic questionnaire and a data sheet for recording physiologic parameters. Data were analyzed by using SPSS 16 software and descriptive and inferential statistical tests.
    Results
    there was no significant difference in the two groups before and after the intervention in terms of systolic and diastolic blood pressure as well as heart rate. However, in compare with before the intervention, systolic and diastolic blood pressure in the experimental group were decreased significantly (p<0.05). Moreover, before the intervention, there was no significant difference in the two groups in terms of respiratory rate and oxygen saturation. However, after the intervention, respiratory rate in the experimental group in compare with before the intervention and placebo group were decreased significantly and oxygen saturation was increased significantly (p<0.05).
    Conclusions
    The study findings confirmed the effectiveness of local heat therapy in improving physiologic parameters in patients with ACS.
    Keywords: Acute coronary syndrome, Local heat therapy, Physiologic parameters, Clinical trial
  • Mr Bijan Sabour, Miss Ziba Mohammadi *, Dr Hamidreza Omrani, Dr Mansour Rezaei Pages 84-91
    Aims
    Hemodialysis is one of the main treatments for patients with chronic renal failure. If performed hemodialysis does not have necessary efficacy, the rate of patients’ mortality increases. One of the most important measures in this area is to prevent clot formation which can be achieved by using proper administration of anticoagulants (heparin). Therefore, present study aimed to comparison of two methods of heparinizing hemodialysis set effects on the rate of dialysis adequacy in hemodialysis patients.
    Methods
    In a quasi-experimental study, 176 hemodialysis patients admitted in the dialysis centers of Kermanshah Medical Sciences University who had inclusion criteria were under the two methods of anticoagulation with heparin (continuous infusion or intermittent bolus group) through convenient sampling method. In order to evaluate the adequacy of dialysis of Urea Reduction Ratio (URR) and KT / V were used. The study was conducted in before and after comparative form. Data collection tools include demographic and background features and the checklist of doing hemodialysis. Finally, data were analyzed by SPSS16 statistical software.
    Results
    Results showed that comparing dialysis adequacy based on URR and KT / V mean in the two methods did not have statistical significant difference.
    Conclusions
    Both continuous infusion and intermittent bolus have almost the same effect on dialysis adequacy.
    Keywords: Dialysis adequacy, Hemodialysis patients, Heparin, Continuous infusion
  • Zahra Saeedi Taheri, Minoo Asadzandi *, Abbas Ebadi Pages 92-101
    Aims
    A person’s complete health depends on the balance between his existential dimensions. Spiritual care has been identified as the most important and helpful factor in achieving balance in health maintenance and disease resistance. Considering soothing role of sleep in complete health of human and its high importance for cardiac patients; this study was carried out to determine the effect of spiritual care based on GHALBE SALIM model on sleep quality in patients with coronary artery disease.
    Methods
    In this two-group controlled clinical trial study, sixty patients with acute coronary syndrome in the coronary care units of Baqiyatallah hospital in Tehran in 2013 were selected by purposeful sampling method and they were randomly allocated in two experimental and control groups. By using Pittsburgh Sleep Quality questionnaire, patient's sleep quality was measured on the first day after admission. In experimental group, spiritual care program was performed from the first day of admission to the time of discharge. After two months, sleep quality of the samples was measured. Data of the study were analyzed by using descriptive statistics (mean, standard deviation and frequency), inferential statistics (chi-square, paired and independent t, Mann-Whitney U, Wilcoxon) and SPSS18 software.
    Results
    Total PSQI score in experimental group was decreased significantly after the intervention in compare with the time before the intervention (p=0.001).Total PSQI score of the experimental group after the intervention was significantly different in compare with the control group (p=0.001)
    Conclusions
    Spiritual care based on GHALBE SALIM model improved the sleep quality of patients. As a result, the achievement of peace and freedom from stress due to disease helped the patient’s psychological adaptation to the disease and also helps the patient’s current treatment status and health indirectly.
    Keywords: Spiritual care, GHALBE SALIM model, Coronary artery disease, Sleep
  • Azam Sharyfy, Alireza Khatony *, Mansour Rezaey Pages 102-109
    Aims
    Many factors such as positive pressure ventilation, lack of coordination between the patients and ventilator, suction, patient’s position and physiologic factors can influence endotracheal tube cuff pressure. The purpose of this study was to determine the relationship between core body temperature and changes of endotracheal tube cuff pressure.
    Methods
    this descriptive analytical (correlational) study was done in 2012 in Intensive care unit of Imam Reza hospital in Kermanshah. In this study, 259 intubated patients recruited with convenient sampling method. Endotracheal tube cuff pressure and core body temperature were measured twice in the 6-hour intervals. Data analysis was performed by using SPSS-16 software, descriptive and analytic statistic including Wilcoxon test and Spearman correlation coefficients.
    Results
    In 65% of patients, cuff pressure was out of the standard range in the first measurement of cuff pressures. At the second time, after correction of cuff pressures, it decreased to 20% of patients. There was significant difference between average of core body temperature before and after correction of cuff pressure (p≤0.001), but there was not statistically significant relationship between core body temperature and changes of endotracheal tube cuff pressure before and after the correction of cuff pressure.
    Conclusions
    The results showed that there is no relationship between core body temperature and changes of endotracheal tube cuff pressure. However, regular monitoring of cuff pressure and core body temperature of patients hospitalized in Intensive Care Unit (ICU) is recommended and further investigations are suggested.
    Keywords: Endotracheal tube cuff pressure, Core body temperature, ICU, Nurse
  • Abozar Sourilaki, Farzaneh Zigheimat *, Abbas Ebadi Pages 110-115
    Aims
    Nosocomial infections are the most important problems in health care centers and for patients that are in the intensive care unit. Evidenc based guidelines for the prevention of nosocomial infections can be a significant impact in reducing these infections. Therefore, this study was performed and aimed to design and accreditation evidence based guidelines for prevention of nosocomial infections in the intensive care unit.
    Methods
    This “developmental research” method was performed in intensive care unit in 1392. The quality of 32 guidelines was assessed with the valid and reliable check list. Then Evidence based new guidelines based on Estetler's model were designed to prevention of nosocomial infections. The quality of designed guidelines was assessed with the same check List. Data analysis was performed using descriptive statistic and SPSS17.
    Results
    The quality of 32 available guidelines was poor (84.37%) and 15.63% was moderate. 18 nosocomial infections preventive guidelines were designed that 100% of them had well quality.
    Conclusion
    Given the importance prevention of nosocomial infections and since the quality of available a guidelines is not good; evidence-based guidelines can reduce the risk of infection in patients.
    Keywords: care Guidelines, evidence, based nursing, Nosocomial infections, ICU
  • Behzad Taghipour, Hamid Sharif Nia *, Hoda Kaveh, Esmail Heidaranlu, Samaneh Shahidi Far, Amir Emami Zeydi Pages 116-123
    Aims
    Cardiovascular diseases are the main causes of death in diabetic patients; so that acute myocardial infarction (AMI) symptoms differences in diabetic and non-diabetic patients may influence diagnosis of the disease and the decision time for treatment and consequently disease outcomes. This study was conducted with the aim of investigating the differences of clinical manifestations between diabetic and non-diabetic patients with myocardial infarction.
    Methods
    This cross–sectional study was done on 366 patients with acute myocardial infarction hospitalized in Cardiac Care Unit (CCU) in 2013. Demographic information form and symptoms check list were used and symptoms of acute myocardial infarction (AMI) were asked from the patients and the results were entered into the checklist. Results were analyzed through SPSS20 software, descriptive statistics methods and odds ratio.
    Results
    Results showed that diabetes increases chance of dyspnea, weakness, fatigue, belching, tinnitus, anxiety and hiccup. From the other side being a diabetic patient increases the chance of pain related to AMI in the neck, left shoulder, and the left arm.
    Conclusions
    Atypical symptoms, particularly in diabetic patient, may cause delay in patient’s referring and also decision making for the diagnosis and treatment by the medical team as well; so staff of intensive units and the patients need more and specialized information regarding knowledge about AMI symptoms specifically by noticing diabetic disorder.
    Keywords: Myocardial infarction(MI), Diabetes, Cinical manifestation
  • Zahra Taheri Kharame, Majideh Heravi Karimooi *, Nahid Rejeh, Ali Montazeri, Ebrahim Hajizadeh Pages 124-131
    Aims
    Angina pectoris with impaired function in bearing activity reduces patients’ quality of life of the. Studying specific quality of life is an important measure in impact of disease, treatment and other variables affecting patients’ lives. The aim of this study was to determine different dimensions of the specific quality of life of the patients with angina pectoris and its related factors.
    Methods
    In this study, 200 inpatients or outpatients with angina pectoris referring to two selected educational-treatment centers of Qum were selected via convenience sampling method in 2012. Seattle Angina Questionnaire (SAQ) and demographic Questionnaires were used as data collection tools. Data analysis was done in SPSS 16 software environment by using descriptive statistical, Pearson correlation coefficient, independent t-test, ANOVA and ANCOVA.
    Results
    The highest and the lowest scores of life quality were related to the treatment satisfaction with mean and standard deviation of 66.34 ± 17.32, and mean and standard deviation of angina stability was 38.92 ± 24.02. There was significant difference between gender, occupation, marital status, number of hospitalizations, CCS classification, angina severity and type of treatment with dimensions of quality of life (p<0.05).
    Conclusions
    Quality of life of the patients with angina pectoris is not appropriate regarding angina stability and disease understanding. It seems necessary to pay more attention to nursing and treatment cares to enhance and improve the quality of life for these patients.
    Keywords: Angina pectoris patients, Quality of life, Related factors, Seattle Angina Questionnaire (SAQ)